Tee päris Bolognese kastet!

Aitab keskpärasest tomatikastmest!


Tee päris itaaliapärast ragud!

Ragu ajalugu

Pasta Ragu ehk Bolognese päritolu ulatub 18. sajandi Itaaliasse, kus see oli algselt lihapuljong ja köögiviljadega valmistatud kaste. Tänapäeval on see üks tuntumaid pastaroogasid maailmas.

Vaja läheb


Veisehakkliha 500g

1 porgand

1 sibul

1 sellerivars

150g toorsuitsupeekonit

2tl oliiviõli

500g passatat

Soola, pipart maitse järgi

Pool tassi punast veini

Lemmikpuljongit 1L

Valmistamine


1. Haki sibul, peekon, porgand ja seller kuubikuteks

2. Pane potti või suuremale pannile oliiviõli, siis peekon, prae kuni peekonist on rasv välja tulnud

3. Lisa köögiviljad ja prae 5 minutit

4. Lisa vein, prae kuniks vein on redutseerinud

5. Lisa hakkliha ja lase sellel pruunistuda

6. Lisa potti või panni passata

7. Väikesel tulel lase podiseda umbes 1.5hr

8. Kui kaste on redutseerunud hakka lisama puljongit umbes iga hr tagant

9. Jätka eelmist sammu kuniks kaste on pliidil olnud 5hr

10. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri pastaga

Valmistamise õpetusvideo